لزوم استفاده از ظرفیت ثبت جهانی یزد در راستای فرهنگ، اقتصاد و احیای بافت تاریخی

استاندار یزد گفت: باید از ظرفیت ثبت جهانی یزد در راستای فرهنگ، اقتصاد و احیای بافت تاریخی استفاده شود و این ظرفیت عظیم به درستی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد، مهران فاطمی شامگاه یکشنبه 18 تیرماه در نشست ستاد راهبردی شهر میراث جهانی یزد و در جمع اعضای کارگروه‌های این ستاد گفت: ثروت منابع طبیعی، شاهکارهای معماری، آثار ملموس و ناملموس میراثی و منابع انسانی به عنوان سه ثروت یزد مطرح است که باید برای صیانت از این دارایی‌های تلاش و از ظرفیت‌های آن به درستی استفاده کنیم.

استاندار یزد با بیان اینکه هنوز گفتمان واحدی در مورد ثبت جهانی یزد وجود ندارد و برخی افراد آن را تهدید می‌دانند، ادامه داد: به‌طور حتم باید گفت‌وگوی نخبگانی بین بخش‌های مختلف شکل گیرد و ارزش‌های این ثبت جهانی بیان شود.

او اظهار کرد: طرح مباحث و بازخوانی دوباره ثبت جهانی یزد در سطح نخبگانی و بین اقشار مختلف ضرورت دارد، تا تصویری مشترک و هماهنگ نسبت به ظرفیت بزرگی که برای استان به وجود آمده، بیان شود.

فاطمی اضافه کرد: باید از ظرفیت ثبت جهانی یزد در راستای فرهنگ، اقتصاد و احیای بافت تاریخی استفاده شود و این ظرفیت عظیم به درستی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

او افزود: مردمی‌سازی و استفاده از ظرفیت ساکنان بافت تاریخی یزد باید در دستور کار باشد و از آن به ویژه در تأمین امنیت و ترافیک این بافت استفاده شود.

تصویب برنامه‌های کوتاه‌مدت استان درباره بافت تاریخی یزد در یونسکو

احمد آخوندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد نیز در این نشست گفت: اقدامات استان در برنامه کوتاه مدت برای بافت تاریخی یزد، مورد تصویب یونسکو قرار گرفت و در مرحله دوم برای مدیریت بافت تاریخی، ستاد راهبردی تشکیل شد که در ۹ کارگروه و با کمک نیروهای مردمی ساکن در این منطقه انجام می‌شود.

آخوندی افزود: پرونده بافت تاریخی یزد به زبان انگلیسی و ترجمه فارسی، امشب و هم‌زمان با سالروز ثبت جهانی شهر یزد منتشر می‌شود تا قشرهای مختلف در جریان قرار گیرند که در سند بافت تاریخی یزد چه مواردی متعهد شده‌ایم و باید اجرایی شود.

او ادامه داد: بافت تاریخی یزد توسط ستاد راهبردی مدیریت می‌شود و باهدف مدیریت واحد شهری و تحت یک مدیریت در حال پیگیری هستیم که به دلیل قوانین کشور ما، تاکنون این مدیریت واحد شکل نگرفته و ۲۸ دستگاه با یک مدیریت باید انجام وظیفه کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان یزد گفت: در بارندگی و سیل سال ۱۴۰۱ به بافت تاریخی یزد خسارت زیادی وارد نشد و عمده بناهایی تخریب شد که یا رها شده بود و یا در مرمت آن از روش و مصالح غیراستاندارد استفاده‌ شده بود و خانه‌هایی که به درستی مرمت شده بود، مشکل اساسی نداشت.

آخوندی افزود: برخی گزارش‌ها مبنی بر اینکه بافت تاریخی وضعیت مناسبی ندارد، درست نیست و هم‌اکنون بیش از ۳۰۰ واحد در بافت تاریخی در حال مرمت است و با توجه به پیگیری استان یزد وام مرمت نیز در شورای میراث کشور مصوب شد و کمک بزرگی به بافت تاریخی یزد خواهد شد.

او اظهار کرد: تعیین تکلیف خانه‌های رهاشده نیز در دستور کار قرار دارد و اداره کل اوقاف و دادگستری با همکاری کانون وکلای دادگستری یزد در حال تهیه موارد قانونی هستند تا برای این خانه‌ها نیز تعیین تکلیف صورت گیرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1402041901691
دبیر مریم قربانی‌نیا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha